اولین پژوهشگاه رسمی و نخستین موسسه مستقل نظرسنجی

درباره پژوهشگاه

     پژوهشگاه فرهنگ Ùˆ هنر با اتکال بر توفيقات الهي Ùˆ بنابر دورانديشي Ùˆ تفکراتي متعهدانه Ú©Ù‡ با شناختي عميق ودقيق از ضرورتهاي اجتماعي Ùˆ فرهنگي کشور Ùˆ به منظور پاسخگويي به بخشهائي از نيازهاي علمي Ùˆ پژوهشي جامعه در... (ادامه)

آخرین خبرها

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و هنر: استارتاپ و شرکتهای دانش بنیان و یا خلاق باید بشدت مراقب گرداب خودشیفتگی، شعارزدگی و روزمرگی باشند!
مهندس میثم عباسی : در دیپلماسی فناورانه، از صدور خدمات فناوری محور و دانش بنیان، بشدت غفلت کرده ایم!
چگونه استفاده مسئولانه از هوش مصنوعی می تواند به ایجاد یک سیستم بهداشتی بهتر کمک کند؟
دولتیها در بورس با بخش خصوصی رفیق باشند نه رقیب! / برخی از بزرگ شدن شرکتهای کوچک ومتوسط در بورس هراس دارند!
چرا مدیران سازمان نظام روانشناسی اراده ای برای شفافیت سازی امور سازمان ندارند؟

اخبار پژوهشگاه:

محمدعلی مقیسه: ایجاد، تقویت و توسعه نهاد داوری و حکمیت، با تقویت سرمایه اجتماعی، جامعه آسیب دیده ما را بسوی صلح و مدارا و دیگراندیشی و رعایت شئون اخلاقی هدایت می کند

محمدعلی مقیسه: ایجاد، تقویت و توسعه نهاد داوری و حکمیت، با تقویت سرمایه اجتماعی، جامعه آسیب دیده ما را بسوی صلح و مدارا و دیگراندیشی و رعایت شئون اخلاقی هدایت می کند
به گزارش واحد ارتباطات و اطلاع رسانی پژوهشگاه فرهنگ و هنر، رئیس مرکز علوم کاربردی پژوهشگاه فرهنگ و هنر  در نشست هماهنگی اجرای دوره های تخصصی حکمیت و داوری و در دیدار با دکتر منصور کاظمی مدیر موسسه حقوقی و داوری روزگار عدالت ایرانیان و مجری  دوره های آموزش تخصصی داوری و حکمیت، با اشاره به حجم زیاد پرونده های ورودی به دستگاه قضایی و دادگاه ها که از این طریق هزینه های زیادی از لحاظ جسمی و روحی و مالی به خانواده های آسیب دیده و احاد جامعه تحمیل می کند، اظهار داشت: در حال حاضر در برخی محاکم قضایی، دقت وکیفیت در رسیدگی، فدای سرعت در رسیدگی شده و طبیعی است که در این حالت، احتمال آراء ناقص، ناقض و یا تضییع حقوق مردم غیر قابل انکار است.
دکتر مقیسه گفت: از جمله مهمترین روشهای حل اختلاف در سیستم قضایی ایران اعتماد به نهاد داوری و باور اساسی در اهمیت داوری و حکمیت در حقوق ایران به عنوان  نهادی با سابقه طولانی در تاریخ کشورمان است که از امتیازات ویژه  نهاد داوری،  به سادگی، سهولت و عادلانه بودن رسیدگیها ونیز اختیاری و انتخابی بودن داور از سوی طرفین  می توان اشاره کرد که بسیار مورد اقبال و علاقه طرفین در اختلافات است. لهذا ایجاد، تقویت و توسعه نهاد داوری و حکمیت، با تقویت سرمایه اجتماعی، جامعه آسیب دیده ما را بسوی صلح و مدارا و دیگراندیشی و رعایت شئون اخلاقی هدایت می کند.
رئیس مرکز علوم کاربردی پژوهشگاه فرهنگ و هنر در ادامه سخنان خود گفت: در کشورهای توسعه یافته بحث داوری نهادینه شده، بگونه‌ای که بعنوان شغل و تخصص مورد توجه قرار گرفته است و اگر طرفین قرارداد در زمان اجرای مفاد قرارداد با مشکلی روبرو شوند قبل از هر اقدام حقوقی و مراجعه به قانون و دادگاه، اختلاف خود را به داور مرضی الطرفین یا داوری که در متن قرارداد مشخص شده، عرضه می نمایند و حرف و نظر داور ملاک عمل قرار می گیردو محترم شمرده می‌شود.
دکتر مقیسه با تاکید بر نقش  ارزشمند نهاد داوری در جهت تحكيم روابط در خانواده و جلوگيري از تزلزل بنيان آن، در موارد اختلاف بين زوجين اظهار داشت : داور یا داوران طرفین در این موارد بدون رجوع و یا پرونده سازیهای قضایی و طی بروکراسیهای هزینه برو زمان سوز و طاقت فرسا، تلاش می کنند تا حد امكان اختلاف نظر را با گذشت و اغماض بر طرف نمايند و از راهكارهايي چون گفتگوي متقابل. موعظه و مشاوره براي جلوگيري از ريشه دار شدن اختلاف بهره بگيرند.
این پژوهشگر برجسته حوزه های اجتماعی و فرهنگی در پایان سخنان خود با تاکید بر توجه ویژه به موضوع نقش بسیار اساسی سرمایه اجتماعی  در موفقیت افراد و جامعه گفت:  امروزه در کنار سرمایه های انسانی و اقتصادی ، سرمایه دیگری به نام سرمایه اجتماعی ( social capital  ) یا بعد معنوی یک اجتماع مورد توجه است که بعنوان میراثی تاریخی از طریق تشویق افراد به «همکاری» و «مشارکت» در تعاملات اجتماعی ، افراد چنین جامعه ای قادر هستند به حل میزان بیشتری از معضلات موجود در آن اجتماع ، فائق آیند و حرکت به سوی رشد وتوسعه شتابان اقتصادی ، سیاسی ، فرهنگی و ... را امکان پذیر سازند و در محیط خانه و خانواده نیز، اگر والدین محیط مناسبی رابراساس احترام و اعتماد متقابل بین افراد شکل داده باشند قطعاً موفقیت افراد چنین خانواده‎ای حتی اگر ازنظر مالی در سطح پایینی قرار داشته باشند بیشتر از خانواده‎هایی است که محیط پرتنشی را تجربه می‎کنند ولو اینکه از نظر امکانات مالی در سطح بالایی قرار داشته باشند.
*****************
در پایان گفتنی است که اولین دوره آموزش تخصصی داوری و حکمیت روزهای پنجشنبه و جمعه در  تاریخ 27 و 28 دی ماه 1397 به همت موسسه حقوقی و داوری روزگار عدالت ایرانیان و مرکز علوم کاربردی پژوهشگاه فرهنگ و هنر و با حمایت و تایید مرکز آموزشهای آزاد و مجازی دانشگاه خوارزمی، در محل دانشکده امور مالی دانشگاه خوارزمی واقع در تهران- خیابان حافظ- خیابان رودسر برگزار می شود. علاقمندان ومتقاضیان محترم می توانند جهت اطلاعات بیشتر و ثبت نام با دفتر تهران شماره تلفنهای:  88894717 و 88895151 تماس گرفته و مراحل ثبت نام را طی کنند.
اخبار پژوهشگاه   /   تاریخ: 15 دي 1397   /   کد مطلب: 353   /   بازدید: 7214