اولین پژوهشگاه رسمی و نخستین موسسه مستقل نظرسنجی

مقالات و تازه های نشر:

وصف منحصر به فرد قرآن درباره حضرت عیسی (علیه السلام)

وصف منحصر به فرد قرآن درباره حضرت عیسی علیه السلام

واحد ارتباطات و اطلاع رسانی پژوهشگاه فرهنگ و هنر به نقل از  الف - دکتر محمد لطفی زاده- خداوند سبحان در سوره مبارکه آل عمران آیه ۴۵ حضرت عیسی علیه السلام را (وجیهاً فی الدنیا و الآخرة) یعنی آبرومند در این جهان و جهان آخرت نامیده است. این در حالی است که در قرآن کریم با چنین عبارتی از فردی بجز حضرت عیسی علیه السلام یاد نشده است و تنها در آیه ۶۹ سوره مبارکه احزاب، حضرت موسی علیه السلام با عبارت (کان عند الله وجیهاً) یعنی نزد خداوند متعال آبرومند بود معرفی شده است.
حضرت عیسی علیه السلام موحد بود و خدا یا فرزند خدای متعال هم نبود. چنانچه در مناظره امام رضا علیه السلام با سران مسیحیت آمده است که آنها اذعان نمودند که مسیح علیه السلام پیوسته در حال نماز و عبادت بود و امام رضا علیه السلام هم به همین دلیل به آنان ثابت فرمود که او بنده ی خدای سبحان بوده است.
موضوع به صلیب کشیده شدن حضرت عیسی علیه السلام به صراحت در قرآن کریم رد شده است (ما قتلوه و ما صلبوه)، چنانچه خداوند سبحان در آیه ۱۵۷ سوره مبارکه نساء هم موضوع قتل و کشته شدن و هم موضوع به صلیب کشیده شدن را رد فرموده و در پایان آیه هم مجدداً با عبارت (ما قتلوه یقینا) به یقین از کشته نشدن حضرت عیسی علیه السلام سخن می گوید.

در آیه ۱۵۸ سوره مبارکه نساء معما هم حل می شود و خداوند سبحان ضمن اشاره به قدرت و توان بی انتهای خود می فرماید که عیسی علیه السلام را بالا برده است. (بل رفعه الله الیه)
در روایات اسلامی بشارتی دیده می شود که حضرت عیسی علیه السلام در آخرالزمان به یاری امام عصر علیه السلام می پردازند و ان شاءالله توفیق درک این زمان و یاری حضرت ولی عصر ارواحنا فداه نصیب همه ما بگردد.
یکی از مهمترین نکاتی که از یاری دهنده ی بزرگ حضرت ولی عصر ارواحنا فداه به ما رسیده روایاتی است که در کتاب تحف العقول (ص۵۱۰ و ۵۱۱) منسوب به حضرت عیسی علیه السلام است و دو روایت مهم آن به این شرح است:
۱ - خوشا آنانکه پاسی از شب را به عبادت می گذرانند، آنان کسانی هستند که نوری ماندگار به ارث می برند. (اشاره به آنکه نماز شب نور است برابر روایتی که در میزان الحکمه، ج ۱۲، ص ۴۵۷ از رسول اکرم صلی الله علیه و آله نقل شده است)

۲ - درخت کامل نمی شود مگر با میوه ای گوارا، همچنین دین‎داری کامل نمی شود مگر با دوری از حرام‎ها.

به نظر می رسد این دو روایت راه را برای قرار گرفتن در صف یاوران مهدی موعود ارواحنا فداه هموار سازد.

اللهم صلی علی محمد و آل محمد و علی جمیع الانبیاء و المرسلین.

مقالات و تازه های نشر   /   فرهنگ و معارف دینی   /   تاریخ: 19 دي 1393   /   کد مطلب: 219   /   بازدید: 5128